Het oudercomité

Oudercomité Chiro Beervelde

Chiro Beervelde beschikt over een enthousiast oudercomité dat op verschillende manieren een positieve bijdrage levert in de werking van de chiro. We willen een schakel zijn tussen ouders en leiding en ondersteuning bieden waar dit nodig is.

Onze bijdrage tijdens het werkjaar :

  • we vergaderen een 4-tal keer per jaar op zondagvoormiddag van 10u tot 12u, samen met de groepsleiding. Specifieke activiteiten worden door werkgroepen opgevolgd (catering, Valentijnsetentje)
  • op Christus-Koning (november) gaan we na de mis samen iets eten.
  • op vraag van de leiding helpen we met het verfraaien van gebouwen en terrein. De nieuwbouw en het vervangen van het dak op de andere lokalen zijn onze spectaculairste verwezenlijkingen van de afgelopen jaren.  Maar ook de aanplant van enkele boompjes en struiken en inzaaien van speelgras staan op ons palmares
  • de afgelopen 5 jaar organiseerden we het  befaamde “Valentijnsetentje”, een manier om de chirowerking financieel bij te staan
  • tijdens de Chirofeesten verzorgen we mee de catering, de barbecue, security ... en brengen de liefhebbers een “nummerke” op het podium (niet verplicht )
  • om het werkjaar af te sluiten (Beach-day, eind juni) voorzien we 's avonds een gezellig samenzijn voor leiding, oudercomité en kookploegen
  • op de wisseldag op kamp staan we in voor de barbecue, samen met de kookploeg
  • tijdens de Openluchtfuif voorzien we helpende handen in catering (frituur) en security
  • Naast al die praktische hulp willen we de Chiro ook inhoudelijk ondersteunen. Als we als ouders iets zien of opvangen waarvan we denken dat dit bijgestuurd zou mogen worden, maken we dit bespreekbaar op ons gezamenlijk overleg met de (groeps)leiding. Zo krijgt de leiding belangrijke feed-back over hoe de Chirowerking gezien wordt door ogen van de ouders.
  • Het is heus geen vereiste om altijd en overal mee betrokken te zijn als lid van het OC.

Misschien wil jij wel deel uitmaken van het OC? Dit kan en is supergemakkelijk. De enige voorwaarde is dat je zoon of dochter lid is van Chiro Beervelde.
Vul het contactformulier in en we zullen contact met je opnemen!

Onze leden :

Erwin Van Damme (volwassenbegeleider), Rob Naudts (zit de vergadering voor), Geert Claes (verslaggever), Marijke Lippens (secretaresse, mailings, planning), Veerle Verschueren, Regina Van Loo, Tonia Naudts, Chantal Deprins, Filip Van Overloop, Dirk Verschueren, Ivan De Meyer, Björn De Clercq, An Delabie, Hans Ysebaert, Hans Van De Sompel.

Daarnaast kunnen we rekenen op een 20-tal losse medewerkers die ons mee ondersteunen op tal van activiteiten.